Aliumininės BENALU puspriekabės

Dr. Remigijus Zinkevičius, ASU / 2016-09-06 /

Prancūzų bendrovė BENALU yra aliumininių transporto priemonių rinkos lyderis. 320 dirbančiųjų per metus pagamina apie 2900 įvairių puspriekabių. Tam sunaudojama apie 7600 t aliuminio. Eksportas sudaro 35 %. firmos apyvartos. Nuo 1997 metų įmonė turi ISO 9001 sertifikatą.  

Bendrovės BENALU puspriekabės išsiskiria labai maža mase ir kartu tvirta bei stabilia konstrukcija. Jos yra pagamintos labai kokybiškai ir patogios naudoti. Galimos įvairios komplektacijos. Per vietinius atstovus užtikrinamas geras servisas. Visi kalbinti jų naudotojai patvirtino, kad dėl mažesnės pačios puspriekabės masės kiekvienu reisu galima pervežti nuo 1,5 iki 2,0 m3 medienos daugiau. Medienos pervežimo paslaugas teikiančios Egidijaus Bundausko įmonės vadovas ir UAB Gerilita atstovas Remigijus Lukas teigia, kad, lyginant su kitų gamintojų puspriekabėmis, į BENALU puspriekabę galima pakrauti apie 2,0 m3 daugiau popiermedžių, o beržo rąstų – apie 1,5 m3 daugiau. BENALU puspriekabės medienai transportuoti yra apie 1360 kg lengvesnės negu kitų gamintojų.

Lietuvoje šiam transporto priemonių gamintojui atstovauja Gargžduose įsikūrusi UAB SKIRMANTERA. Mūsų šalyje iš BENALU gaminių populiariausios puspriekabės TIMBERLINER, skirtos medienai transportuoti (1 pav.).

 

1 pav. Puspriekabė BENALU TIMBERLINER medienai transportuoti

 

Ši puspriekabė turi ypatingai stiprią priekinę atraminę sienelę, kurios aukštis yra 2576 mm. Rifliuota aliumininė skarda privirinta per visą važiuoklės ilgį. Ratams fiksuoti medienos pakrovimo ir iškrovimo metu yra du plastikiniai pleištai. Jie pritvirtinti prie laikiklių abejose puspriekabės pusėse. Galima pasirinkti puspriekabės statramsčių tipą, markę, skaičių ir jų tvirtinimo vietą. Pirkėjui pageidaujant, UAB SKIRMANTERA puspriekabėse gali sumontuoti suomiškus plieninius Forest, plieninius ar aliumininius ALUCAR bei aliumininius TMT Malinen rungus. Puspriekabės konstrukcijai suteikiama 3 metų, o rungams – 1 metų garantija.

Biriems produktams transportuoti bendrovė BENALU siūlo nuo 88,5 m3 iki 103 m3 talpos aliuminines puspriekabes su judančiomis grindimis, kurių masė yra 7300 kg (2 pav). Jos taip pat pasižymi tvirta konstrukcija ir yra lengvesnės už analogiškus kitų gamintojų gaminius. Puspriekabės sienelės bei judančių gridų sistema gali būti papildomai sustiprintos atsižvelgiant į kliento poreikius. BENALU JUMBOLINER yra skirtos transportuoti miško produktus: skiedras, pjuvenas, rąstus; žemės ūkio produktus: grūdus, bulves, morkas; pramonines atliekas: seną popierių, buitines atliekas, stiklo duženas; sodininkystės produktus: kompostą, durpes, dirvožemį bei metalo laužo produktus: metalo drožles. Puspriekabės tentas gali būti uždengiamas rankiniu ar nuotoliniu radijo valdymu, kas yra labai patogu dirbančiajam.

2 pav. BENALU JUMBOLINER aliumininė puspriekabė biriems produktams transportuoti